عدد الرسائل : 109 العمر : 33 المزاج : عادية سبحان الله : BLab MsG : My SMS $post[field5] مزاجى اليوم : دلع بروفايلك : نقاط : 0 تاريخ التسجيل : 16/11/2008
موضوع: موسوعه فى الشوربه والحساء الجمعة يناير 02, 2009 2:17 pm
السلام عليكم ورحمته الله وبركاته
اخواتى
الشتا دخل والجو برررررررررررررررررررد جدا
والواحده مننا اكييد بتفكر وهى بتطبخ(ده بالنسبه اللى بتدخل المطبخ) او بتفكر وهى بتاكل(ده بالنسبه اللى مالهاش فى الطبيخ)
المهم
بتفكر فى حاجه ساخنه على السفره
لا اعتقد ان فى غنى عنها فى الشتا
الشوربه
وياسلام لو كانت كمان مفيده وغنيه بمواد لتدفئه الجسم وفى نفس الوقت ممكن الاطفال كمان يستفيدوا منها
انا حاولت انى انقل لكم الكثير من هذه الطرق اما من خبراتى المتواضعه باعتبارى بحب الطبخ وابتكار كل ماهو جديد او من النت(اصل الكدب خيبه برده)
فاتمنى انها تنال رضاكوا يارب وتستفيدوا منها
طريقة عمل حساء الفاصوليا بالنقانق (السوسيس)
المقادير:1/2 كيلو سوسيس (نقانق) 1/2 كيلو فاصوليا بيضاء (ناشفة) بصلة كبيرة مفرومة 10 فصوص ثوم كبيرة شوربة دجاج أو لحم ملح وفلفل وزعتر وورق لورا (غار) زيت نباتي 2 عود بصل أخضر مقطع حلقات
الطبخ: 1- يقلى السوسيس في قدر في زيت غزير إلى حد ما حتى يحمر جيدا ثم يصفى من عليه الزيت الزائد مع إبقاء القليل على السوسيس. 2- تضاف البصلة للسوسيس والملح والفلفل الأسود مع التقليب لحوالي دقيقة. 3- يضاف الثوم وورق اللورا والزعتر والشوربة. 4- بعد غليان الشوربة توضع الفاصوليا ويغطى القدر على نار هادئة لمدة ساعتين. 5- عند التقديم يصب الحساء في الطبق ويرش على الوجه حلقات البصل الأخضر.
ملاحظات: إذا أردت الحساء سميكا بعد غلق النار اهرسي بعض حبات الفاصوليا.
التحضير:يغسل العدس جيدا ويضاف له الماء في قدر ويوضع معه الجزرة مقطعة حلقات سميكة والبصلة مقطعة أربعة أرباع وحبة الطماطم.
الطبخ: 1- يسلق العدس حتى تنضج الخضروات بحيث يسهل هرسها ثم يترك ليبرد 2- يضرب العدس في الخلاط حتى يصير كالعصير. 3- تحمر الشعرية في الزيت ثم يصب عليها العدس المضروب وتقلب وإذا كانت سميكة يضاف لها الماء وتترك على نار هادئة حتى تنضج الشعرية فيضاف الملح والفلفل والكمون.
طريقة عمل شوربة البسلة
المقادير:-ربع كيلو بسلة -لتر شوربة دجاج او لتر ماء مذاب بة 2مكعب مرقة دجاج -ربع كيسلو جبنة بيضاء -ملح وفلفل -بطاطس مسلوقة مقطعة مكعبات
الطبخ: توضع البسلة فى اناء ويوضع عليها شوربة الدجاج ,وتوضع على نار وتغطى لمدة 5 دقائق حتى الغليان ,تترك لتبرد قليلا توضع فى الخلاط مع الجبنة البيضاء بعد تصفية البسلة منها تسخن الشوربة بعد ذلك تتبل وتترك لتغلى لمدة دقيقة .تضاف مكعبات البطاطس مع البسلة
طريقة عمل شوربة الدجاج بالكريمة
المقادير:-دجاجة مسلوقة منزوعة العظم والجلد -كوب كريمة لبانى -ورق لاورو -ملعقة كبيرة زبدة -لتر ماء فية مكعب دجاج -ملح وفلفل -بقدونس مفروم او لوز محمر بالسمن للتقديم -بصلة مفرومة
التحضير:-تقطع الدجاجة قطعا صغيرة,
الطبخ: يحمر البصل حتى يصبح البصل لونة ذهبى ,يحمر الدقيق فى الزبدة ويضاف معكب المرق المذاب فى لتر الماء ويترك على نار متوسطة ويضرب بواسطة مضرب السلك . تضاف الكريمة اللبانى الى الخليط ويقلب حتى يتجانس ويضاف الملح والفلفل وقطع الدجاج والبصل وتترك على نار هادئة حتى تغلى وتوضع الشوربة فى اطباق التقديم وتزين باللوز المحمر والبقدونس المفروم